הרמת סינוס
4.7 (94.62%) 26 votes

miri2

הרמת סינוס

אתם הולכים אל רופא השיניים, נבדקים ואחרי בדיקה קצרה יחסית הכוללת בדרך כלל צילום פנורמי, הוחלט שאין מנוס מהשתלת שתלים דנטליים, לא לפני שמבצעים הרמת סינוס. קביעת התור מתבצעת ביעילות ומיומנות וכעבר מספר ימים אתם מתייצבים בקליניקה לביצוע הטיפול, מלאי חשש אך גם ציפייה לחיים נוחים ואיכותיים יותר (כמה כיף יהיה ליהנות שוב מסטייק טוב ועסיסי).

הרמת סינוס, זהו הליך המתרחש במקרים חריגים ומצבים בהם הרופא רואה שההשתלה פשוט לא תוכל להתבצע באופן טבעי. מקרים אלו, על אף שאינם שכיחים במיוחד, דורשים הרמת סינוסים אשר יקלו על ביצוע השתלים.

הרמת סינוס בתל אביב

מי קהל היעד הזקוק להרמת סינוסים?

כפי שציינו מעלה, קהל היעד הזקוק להרמת סינוסים, הוא קהל המטופלים אשר הלסת שלו היא בעלת עצם החוסמת את אפשרות השתלת השתל. הצמצום והמיקום הצפוף שנוצר בפה בעקבות תופעה זו, מפריעה לרופא השיניים ואינה מעניקה לו שטח פעילות רחב ובטוח מספיק לביצוע פעולת השתלה נוחה ואפקטיבית. הזנק לפה במצבים בהם הסינוסים חוסמים את הגישה לשתלים והעצם הנמצאת בהם אינה קשה ויציבה מספיק עלולים לגרום לפציעה ופגיעה בכל משטח הפה כולו. על כן, כאשר הרופא בודק את המטופל ומגלה עצם רגישה מידי, תתבצע פעולה של הרמת סינוס, ליצירת חלל מספיק בתוך חלל הפה עצמו לביצוע השתלה איכותית לאחר סגירת הסינוסים ועד שמונה חודשים מיום ביצוע הטיפול.

מהו הסינוס?

הסינוס הוא חלל האוויר שנמצא מעל לשורשי השיניים האחוריות בלסת העליונה. לפעמים אין בלסת כמות מספקת של עצם באזור שנמצא במקום בו חסרה השן ועד לחלל הסינוס.

מהי הרמת סינוס?

ניתוח להרמת סינוס הוא תהליך של החדרת עצם לתוך חלל הסינוס בלסת העליונה האחורית. כאשר העצם מתעבה היא גם מגביהה את רצפת הסינוס. כך מסוגלים שתלים דנטליים להיקלט טוב יותר ולהיאחז בעצם המחוזקת. ואבדן עצם יכול להיגרם ממחלות חניכיים או ממבנה אנטומי של הלסת, והוא מצריך הכנת המקום לקראת השתל הדנטלי.

תיאור ניתוח הרמת סינוס:

ניתוח הרמת סינוס מתבצע בדרך כלל בהרדמה מקומית. קיימים שני סוגים של הרמת סינוס: הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה.

הרמת סינוס פתוחה – כאשר מבצעים הרמת סינוס פתוחה, העצם בחלל הפה תהיה רגישה ורכה במיוחד ועל כן הטיפול ידרוש ביצוע ניתוח ופתיחה של חלון בצד הפנימי של הלסת. כמו כן תתבצע הרמת הרירית ויוחדרו גרגירים מיוחדים שתפקידם להקשיח את העצם. מנתח מקצועי ידע להרים את הרירית מבלי לקרוע או לפגום אותה ולבצע סגירה מושלמת של החלון שנוצר לביצוע החדרת הגרגירים. הרופא בעצם פותח מעין חלון מהצד לתוך הסינוס בלסת העליונה באזור שנמצא מעל לשורש השיניים האחוריות ומחדיר חומר שהוא דמוי עצם. חומר זה מגרה את צמיחת העצם ומאפשר את עיבויו וחיזוקו כך שיוכל בהמשך לקלוט את השתל הדנטלי.
לפעמים, תלוי בשיקולים ובמשתנים שונים, ניתן לבצע את השתלת העצם יחד עם ניתוח השתל. פעולה זו חוסכת את הצורך בניתוח נוסף ובהמתנה של מספר חודשים בין מועד הניתוח להרמת הסינוס לבין המועד לניתוח ההשתלה הדנטלית.

הרמת סינוס סגורה – בניתוח זה לא פותחים חלון לתוך הסינוס. במקום זאת מבצעים קדח דרך עצם הלסת לא מהצד אלא מתוך חלל הפה. דרך חור זה דוחפים כלפי מעלה את רירית הסינוס ומחדירים את העצם הכתושה. כמו בהרמת סינוס פתוחה, לפעמים אפשר לבצע כבר באותו הליך גם את ניתוח השתל הדנטלי.
הניסיון מלמד שרמת ההצלחה של ניתוח להרמת סינוס היא כ-95%. הרמת סינוס סגורה, תתבצע במקרים בהם הרופא בדק ומצא כי העצם בחלל הפה קשה ועמידה מספיק כדי לעמוד בקידוח וביצוע השתל מיד לאחר מכן. עם זאת, גם ניתוח זה אינו חף מחסרונות.
יתרונותיו של ניתוח הרמת סינוס – עבור מטופלים שהמבנה האנטומי של הלסת שלהם לא מספק די מקום לשתלים, הניתוח להרמת סינוס הוא בהחלט יתרון. כך גם לגבי מטופלים שסובלים מאבדן עצם, אם כתוצאה ממחלת חניכיים, או כתוצאה מטיפולים נגד מחלת הסרטן.
ברור שאם המטופל מעדיף שתל דנטלי ולא תותבות נשלפות, הלסת שלו חייבת לשמש כבסיס חזק שיוכל לתמוך בשתלים. הדרך היחידה להשיג מטרה זו באופן מצביע רצון עבור מרבית החולים, היא הרמת סינוס.
חסרונותיו של ניתוח הרמת סינוס – אחת הבעיות הגדולות ביותר בהליך הרמת סינוס היא גורם הזמן. לאחר ניתוח זה צריך להמתין לפחות שישה חודשים, ולפעמים אף יותר, לפני שאפשר להתחיל בהליך ניתוח השתל הדנטלי. התהליכים הכירורגיים החוזרים ונשנים שמעורבים בתהליך – לפחות שלושה – גוזלים גם זמן רב וגם עלות גבוהה.

בנוסף, כל הליך כירורגי כרוך בסיכון, ובכלל זה נזק לקרום הסינוס וזיהום בשתל העצם שאינו משתלב כראוי עם העצם הטבעית.

סיבוכים נוספים לאחר ניתוח הרמת סינוס מתבטאים בנפיחות, כאב, ואולי גם דלקת כרונית של הסינוסים. עם זאת, רוב תופעת הלוואי חולפות לאחר מספר ימים ובטיפול רפואי נכון.

לסיכום:

כמו בכל ניתוח, גם בתהליך הרמת הסינוסים, הנחשב לניתוח לכל דבר, קיימים סיכונים. הרמת סינוסים סגורה, תהיה בעלת תופעות לוואי מזעריות ביותר מאחר ותהליך ההרמה יהיה עדין יותר, והרבה פחות פולשני. הרמת סינוס פתוחה תהיה מעט יותר מורכבת עקב רגישות הפה ופתיחת החלון בצד הפה. תופעות הלוואי בהליך זה, יהיו דימומים ואי נוחות, שידרשו כשבוע של החלמה ומנוחה.

מעוניינים בפרטים נוספים על הרמת סינוסים? זקוקים להרמת סינוסים וחוששים? צרו קשר עוד היום או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי עם מענה ומידע חיוני רלוונטי וקביעת פגישה לבדיקה ראשונית.

לחצו – לקבלת ייעוץ ראשוני – ללא עלות!

צרו
קשר

x

צור קשר

דילוג לתוכן